Het Casparus College biedt een overzichtelijke, veilige en kansrijke leeromgeving. Bij ons ontdekken leerlingen waar ze goed in zijn.

Leerwegen

We bieden vier leerwegen(niveaus): basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde leerweg (GL) en de GSF junior mavo.

Gemengde leerweg (GL)

Dit is een opleiding op mavo niveau waarin we theorie en praktijk combineren. Mavo en gemengde leerweg geven toegang tot hetzelfde niveau op het mbo. Leerlingen van de gemengde leerweg hebben echter een voorsprong in de praktische vaardigheden die nodig zijn op het mbo.

Basis (BB)

Basis leerlingen worden in de onder- en bovenbouw voorbereid op het uitvoerende, praktische werk.

Kader (KB)

Kader leerlingen krijgen naast veel praktijk meer theoretische verdieping.

Junior MAVO

GSF junior mavo leerlingen hebben twee keuzes. Ze kunnen na het tweede jaar naar het Vechtstede College om daar hun mavo opleiding te vervolgen of ze kunnen bij ons verder in de gemengde leerweg.

Sporten

Sport en bewegen vinden we op het Casparus erg belangrijk. Naast de reguliere lessen hebben wij ook een breed aanbod aan activiteiten. Zo krijgen alle leerlingen in de onderbouw lessen in Martial Art. We besteden extra aandacht aan sport en werken met projectweken waarin we veel activiteiten buiten de school organiseren.

Kick lessen

We zijn er dan ook trots op dat we een eigen gymzaal hebben met een heuse klimwand. Maar ook een mooie DOJO waar we wekelijks lessen Martial Art aanbieden in de onderbouw. Daarnaast hebben we KIC lessen in de gymzaal en doen we wekelijks aan dans en muziek.

“Waar leren je werk wordt”