In de bovenbouw bieden we de leerwegen basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengd.

In de bovenbouw krijgen de leerlingen les in één van de drie profielen:

  • Dienstverlening en Producten (D&P)
  • Zorg & Welzijn
  • Techniek (PIE: Produceren, Installeren, Energie)

De leerlingen worden zelf verantwoordelijk gemaakt om zo succesvol deel te kunnen nemen aan de samenleving. Er wordt samengewerkt met bedrijven om het leren zo betekenisvol mogelijk te maken. Na vier jaar Casparus beschikken leerlingen over de juiste startberoepshouding om hun vervolgopleiding op het MBO goed te starten. Elke opleidingsrichting biedt veel mogelijkheden. Je bent bij ons vooral actief en je leert al doende.

Diensten & Producten (D&P)

Wanneer leerlingen enthousiast worden van ondernemerschap, ICT, verkoop, styling, media vormgeving, beheer&logistiek, dan zijn zij bij D&P op de goede plek.

Op deze afdeling leren ze zakendoen, leidinggeven, ontwerpen, stileren en logistieke processen begeleiden. Belangrijke competenties zijn onderzoeken, netjes (samen)werken en rekenen.

Zorg & Welzijn (ZW)

Een toekomst in de verpleging, ouderenzorg, kinderopvang, horeca, onderwijs, uiterlijke verzorging of sport? Onze leerlingen maken kennis met alle onderdelen, maar uiteraard staan ook de beroepscompetenties centraal. Belangrijke competenties zijn: gastheerschap, dienstverlenend, zorgzaam, maatschappelijk gericht en creativiteit.

Produceren, Installeren & Energie (PIE)

Wanneer leerlingen handig zijn in het maken van mooie spullen is techniek (PIE) de juiste richting. Zij leren op deze afdeling naast diverse technische vaardigheden ook handigheidjes die ze nodig hebben om zich later in het leven zelfstandig te kunnen redden. Belangrijke competenties zijn: stapsgewijs kunnen werken, samenwerken én zelfstandig werken, onderzoeken, organiseren en met machines kunnen werken.

“Waar leren je werk wordt”