Het Casparus College hecht belang aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen en daarom proberen we voor onze leerlingen een omgeving te creëren waarin bewust wordt nagedacht over gezondere voeding en levensstijl.

Voor wat betreft roken en alcoholgebruik volgen we uiteraard de landelijke wettelijke richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. Er wordt geen alcohol geschonken op school en roken is niet toegestaan. Ook niet op het schoolplein.

De meeste leerlingen nemen hun lunchpakket van huis mee, maar leerlingen kopen ook graag iets lekkers op schooldagen. Onze school bevindt zich in de buurt van een supermarkt en andere winkelketens die in de pauze gemakkelijk bereikbaar zijn voor leerlingen. Het is wenselijk om de leerlingen zoveel mogelijk in school te houden om hen gezondere keuzes te laten maken voor wat betreft hun lunchproducten en tussendoortjes. Leerlingen mogen bij ons tijdens schooltijd het schoolplein niet verlaten, hierdoor zijn zij, naast wat zij zelf van huis meenemen, aangewezen op het aanbod van de schoolkantine.

Om dat doel te bereiken hebben we het aanbod van onze kantine en van onze automaten aangepast. We bieden steeds meer alternatieven voor tussendoortjes met veel suiker, vet of zout. We volgen de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Samen met onze cateraar/kantinemedewerker zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomsten bespreken met de directie.

“Waar leren je werk wordt”