Onze profielen in de bovenbouw

Arc

Op dit moment wordt in heel Nederland een vernieuwd vmbo-programma ingevoerd.  Via 4 vaste profieldelen en minimaal 4 keuzedelen werken de leerlingen naar het diploma. Scholen kunnen hiertoe voor de bovenbouw van het vmbo kiezen uit tien profielen. Op het Casparus College bieden wij drie profielen aan:

Zorg & Welzijn

Een toekomst in de verpleging, ouderenzorg, kinderopvang, horeca, onderwijs, uiterlijke verzorging of sport? Via de brede route van het profiel Zorg & Welzijn maken de leerlingen kennis met alle onderdelen van deze wereld. Uiteraard staan ook de beroepscompetenties centraal. Belangrijke competenties zijn:  Gastheerschap, dienstverlenend, zorgzaam, maatschappelijk gericht en creativiteit. 

Economie & Ondernemen

Wanneer leerlingen enthousiast worden van ondernemerschap, ICT, verkoop, styling, media vormgeving, beheer en logistiek, dan zijn zij bij Economie & Ondernemen op de goede plek. Op deze afdeling leren ze zakendoen, leidinggeven, ontwerpen, stileren en logistieke processen begeleiden. Belangrijke competenties zijn onderzoeken, netjes werken, samenwerken en rekenen.

Techniek (PIE: Produceren, Installeren, Energie)

Wanneer leerlingen heel handig zijn in het maken van mooie spullen, is Techniek (PIE) de juiste richting. Zij leren op deze afdeling naast diverse technische vaardigheden ook handigheidjes die ze nodig hebben om zich later in het leven zelfstandig te kunnen redden. Belangrijke competenties zijn: stapsgewijs kunnen werken, samenwerken én zelfstandig werken, onderzoeken, organiseren en met machines kunnen werken.